Is jouw job tegenwoordig ook vervijfvoudigd?
Ben je niet alleen werknemer meer maar full time ouder, entertainer, chef-cuisine, hondenuitlater en nog zoveel meer terwijl je ook aan die bureau moet zitten naast de peuter/kleuter/tiener die in de kamer naast jou ofwel alles heeft laten ontploffen óf dat nog aan het bekokstoven is? Omdat wij bij lunchlocal solidair willen zijn, zenden we jullie hier alvast wat reddingsmiddeltjes om je door de dag te helpen, want dit corona gedoe wordt misschien wel een levensstijl, HELP… 1. MAAK EEN PLANNING Waarom zou je? Thuis? Een planning? Tijdverlies. En toch: hoe gestructureerder je dag, hoe meer je gedaan krijgt. ’t Is écht de waarheid. 2. BEL JE COLLEGA’S EENS OP Vervreemding is echt niet sexy. Zorg dat de band met je naaste medewerkers top blijft. Stel vragen, uit bezorgdheden, sla zoom eens over en ga samen wandelen om een dossier te bespreken. Het kan. 3. LAS BEWUSTE PAUZES IN Thuiswerkers werken bizar genoeg veel langer door dan op bureel. Je kan geen klapke doen, haalt geen koffie en neemt ook niet die afgelijnde middagpauze. FOUT. Werk iets af en beloon jezelf met een cappuccino. Ga na vijf conference calls wandelen met de dichtstbijzijnde bevriende thuiswerker, etcetera. 4. STA EENS RECHT Ga op dode momenten niet surfen naar Netflix maar hef je krent op en steek een was in, aai je hond/poes/cavia, loop een toertje rond het huis. Alles om je hartritme even omhoog te krijgen. 5. DRINK Drink véééél water overdag. Zet die fles voor je neus en maak er je eigen challenge van om ze leeg te drinken tegen 17u. 6. GRIJP WAT VITAMINE D (= de zon) Want een volledige dag binnenshuis spenderen maakt je langzaam maar zeker loco. 7. PALM EEN GEZELLIGE RUIMTE IN Niets zo saai als werken tussen de rommel. Als je geen apart bureau hebt in huis, maak dan een gezellige hoek in je kamer, washok, living… Een plank, twee schragen en een tafellampje maken ook een bureau. 8. RUGJES RECHT Verlies je houding niet en ga af en toe aan het stretchen. Zet je favoriete nummer op en schud jezelf letterlijk eens los. 9. JE BENT WAT JE EET Thuis zijn staat voor velen gelijk aan in de kasten zitten. Maar, je krijgt pas energieboosts van gezonde keuken, goede tussendoortjes. Een gezond lunchlocal pakket behoort daar zeker toe! Corona heeft ons alvast doen houden van een gezonde take-away. TOI TOI TOI. En loop je toch de muren op? Roep op tijd STOP en spreek de dames van Werk & Leven eens aan. Hun podcast geeft je hoop en massa’s feel good, je kan de (covid)wereld weer aan.
0 Comments
Powerhouse vrouwen met gezonde ambitie, telkens verlangend naar dinsdag… lunchlocal-dag. Anouck en Kelly zijn twee bezige bijen met elk hun eigen bedrijf én een gezamenlijk platform, namelijk Werk & Leven. Het is overduidelijk: hun motor wordt aangedreven door een grote passie voor het leven én ambitie om de medemens wat bij te leren – via podcasts en online cursussen – over een gestructureerd, evenwichtig leven. Na een stresserend parcours op carrièrevlak beslisten de dames om het over een andere boeg te gooien en om op een gepastere, gezonde manier met het leven om te gaan. Ze bundelden hun krachten en expertise en richtten www.werkenleven.org op. Je vindt er een collectie aan boeiende podcasts over plannen in zotte tijden, beslissingen leren nemen en zóveel meer om je te helpen in de jungle van deze tijd. De dames hebben lunchlocal leren kennen op een lezing over gezonde voeding door Cathy Jansens herself en ze waren meteen verkocht. Waarom? Anouck & Kelly kiezen bewust voor gezonde voeding, tijdens het werk en op het thuisfront. ‘De lunch wordt stipt geleverd en telkens met een glimlach, de smaken zijn verrassend en verrukkelijk, nooit saai, vegetarisch en zo verpakkingsvrij mogelijk.’ Anouck en Kelly beweren met de hand op het hart dat ze nog nooit ontgoocheld geweest zijn. Iedere week opnieuw is er het verlangen naar dinsdagmiddag, om dan met glanzende gezichtjes de spreadpotjes open te maken en de flavour van de week te ontdekken. Het zuurdesembrood is bij deze food lovers een favoriet, zeker in combinatie met de smaakbommen van spreads. Dat alles lokaal geteeld en bereid wordt, is natuurlijk een mooi meegenomen bonus.
‘Het is jammer dat het pas door een pandemie als corona duidelijk is geworden hoe sterk we onze lokale handelaars moeten leren appreciëren’, voegt Kelly er aan toe. Deze ondernemer/mama van twee kookt heel graag lekker en gezond achter de eigen stoof en probeert van tijd tot tijd ook zelf de geslaagde smaakcombinaties van lunchlocal uit. Aangezien er in dit huishouden ook aan intermittent fasting gedaan wordt en er pas vanaf 12u gegeten wordt, blijft er van lunchlocal in no time niets meer over… Hoe je het ook uitspreekt, hummus hoort tegenwoordig thuis in elke koelkast. Dit beige gekleurde dipje met roots uit het Midden-Oosten is nòg voedzamer dan je misschien zou denken. Hummus is een blend van kikkererwten, tahin (gemalen sesamzaad), olijfolie, citroensap en knoflook. Het bevat veel goede voedingsstoffen en wordt in verband gebracht met allerlei gunstige effecten op de gezondheid. Als waardig alternatief voor dierlijk eiwit (o.a. vlees), betekent kiezen voor hummus dan ook bewust opteren voor een milieubewust alternatief. Plus, het is níet duur. Je kan deze dip nog meer smaak geven door er zongedroogde tomaat, paprika, boerenkool of een andere groente aan toe te voegen. Kortom, een gezonde lekkernij die je serveert bij het aperitief, als dagelijks broodbeleg of als frisse side bij je salade. Enkele gezondheidsvoordelen op een rij:
Probeer het zeker zelf eens uit. Het is overheerlijk. Je kan tegenwoordig hummus in alle geuren en kleuren in de supermarkt vinden, maar maak hem eens zelf en je zal zien, je potje is op in een wip. Hieronder delen we graag een recept. RECEPT BASISHUMMUS
recept voor 400 gram 8 minuten bereidingstijd Boodschappenlijst: 440 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt 100 ml water 75 ml tahin Sap van 1 citroen 1 teen knoflook 1 theelepel zout Alles samen in een mengkom, gladmixen en klaar. Smakelijk! |
AuteurDe Kortrijkse Cathy Jansens heeft al ruim haar sporen verdiend in de marketingwereld. Na een opleiding tot gezondheidscoach besliste ze een nieuwe weg in te slaan en te focussen op de gezonde revolutie. Archieven
October 2021
Categorieën |