Hoe je het ook uitspreekt, hummus hoort tegenwoordig thuis in elke koelkast. Dit beige gekleurde dipje met roots uit het Midden-Oosten is nòg voedzamer dan je misschien zou denken. Hummus is een blend van kikkererwten, tahin (gemalen sesamzaad), olijfolie, citroensap en knoflook. Het bevat veel goede voedingsstoffen en wordt in verband gebracht met allerlei gunstige effecten op de gezondheid. Als waardig alternatief voor dierlijk eiwit (o.a. vlees), betekent kiezen voor hummus dan ook bewust opteren voor een milieubewust alternatief. Plus, het is níet duur. Je kan deze dip nog meer smaak geven door er zongedroogde tomaat, paprika, boerenkool of een andere groente aan toe te voegen. Kortom, een gezonde lekkernij die je serveert bij het aperitief, als dagelijks broodbeleg of als frisse side bij je salade. Enkele gezondheidsvoordelen op een rij:
Probeer het zeker zelf eens uit. Het is overheerlijk. Je kan tegenwoordig hummus in alle geuren en kleuren in de supermarkt vinden, maar maak hem eens zelf en je zal zien, je potje is op in een wip. Hieronder delen we graag een recept. RECEPT BASISHUMMUS
recept voor 400 gram 8 minuten bereidingstijd Boodschappenlijst: 440 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt 100 ml water 75 ml tahin Sap van 1 citroen 1 teen knoflook 1 theelepel zout Alles samen in een mengkom, gladmixen en klaar. Smakelijk!
0 Comments
Leave a Reply. |
AuteurDe Kortrijkse Cathy Jansens heeft al ruim haar sporen verdiend in de marketingwereld. Na een opleiding tot gezondheidscoach besliste ze een nieuwe weg in te slaan en te focussen op de gezonde revolutie. Archieven
October 2021
Categorieën |