LUNCHLOCAL
  • Ons aanbod
    • Onze formules
    • Lunch & Learn sessies
  • Assortiment
  • Over ons
    • Wie zijn we
    • Onze klanten
  • Blog
  • Contact
    • Contacteer ons
    • FAQ
  • Reserveren

BLOG

Hoemoes…huumuus…gumus, euhm, kikkererwten

1/3/2021

0 Reacties

 
Hoe je het ook uitspreekt, hummus hoort tegenwoordig thuis in elke koelkast. Dit beige gekleurde dipje met roots uit het Midden-Oosten is nòg voedzamer dan je misschien zou denken.
 
Hummus is een blend van kikkererwten, tahin (gemalen sesamzaad), olijfolie, citroensap en knoflook.
Het bevat veel goede voedingsstoffen en wordt in verband gebracht met allerlei gunstige effecten op de gezondheid.
Als waardig alternatief voor dierlijk eiwit (o.a. vlees), betekent kiezen voor hummus dan ook bewust opteren voor een milieubewust alternatief. Plus, het is níet duur.
 
Je kan deze dip nog meer smaak geven door er zongedroogde tomaat, paprika, boerenkool of een andere groente aan toe te voegen. Kortom, een gezonde lekkernij die je serveert bij het aperitief, als dagelijks broodbeleg of als frisse side bij je salade.
 
Enkele gezondheidsvoordelen op een rij:
  • Zeer voedzaam, bevat vitaminen en mineralen (o.a. vitamine A, C en E, magnesium, kalium en ijzer).
  • Een goede bron van plantaardige eiwitten.
  • Vezelrijk, zeer goed voor de spijsvertering en voor de goede darmbacteriën.
  • Lage glycemische index, draagt bij aan een gezond bloedsuikerniveau.
  • Bevat ingrediënten die goed zijn voor het hart.
  • Goed voor mensen met intoleranties, het is van nature gluten-, noten- en zuivelvrij.
 
Probeer het zeker zelf eens uit. Het is overheerlijk.
 
Je kan tegenwoordig hummus in alle geuren en kleuren in de supermarkt vinden, maar maak hem eens zelf en je zal zien, je potje is op in een wip.
Hieronder delen we graag een recept.
Foto
RECEPT BASISHUMMUS
recept voor 400 gram
8 minuten bereidingstijd
 
Boodschappenlijst:
440 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
100 ml water
75 ml tahin
Sap van 1 citroen
1 teen knoflook
1 theelepel zout

Alles samen in een mengkom, gladmixen en klaar. Smakelijk!
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Auteur

    De Kortrijkse Cathy Jansens heeft al ruim haar sporen verdiend in de marketingwereld. Na een opleiding tot gezondheidscoach besliste ze een nieuwe weg in te slaan en te focussen op de gezonde revolutie.

    Met haar concept lunchlocal wil ze bedrijven gezonde lunchformules aanbieden, om zo de werknemers te kunnen voorzien van een gezonde, lokale lunch.

    Archieven

    Oktober 2021
    Mei 2021
    Maart 2021
    Januari 2021

    Categorieën

    Alles

    RSS-feed

Foto
M: cathy@lunchlocal.be
      sara@lunchlocal.be

T: +32 468 32 63 00
    +32 479 09 75 96

FAQ

Graag op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor Lunch Break News.

* verplicht veld
  • Ons aanbod
    • Onze formules
    • Lunch & Learn sessies
  • Assortiment
  • Over ons
    • Wie zijn we
    • Onze klanten
  • Blog
  • Contact
    • Contacteer ons
    • FAQ
  • Reserveren